Kosimesnadno
Nákupní košík 0 položek   0.00kč
Vítejte, návštěvníku! Přejete si přihlásit se?

VYŽIVUJÍCÍ TRADICE

570.00kč


Přidat do košíku:

 
Nejde Vám kniha objednat? Pak pište prosím na info2@kosimesnadno.cz (jméno, adresa, telefon, převod, nebo dobírka?)
 
 
Milí přátelé knihy Vyživující tradice (a blogu zubeni.cz) a dobrého jídla,
 
Nahlédnout do knihy můžete přesně na zubeni.cz
Pokud si prejete poslat Českou postou balik do 1,5 kg standardni balik prioritní stoji 210 Kc - muze nam to trvat o neco vice dnů, nez se dostaneme na místní poštovnu. V takovem pripade (Česká pošta) si zadejte při objednávce v eshopu prosim "osobni odber", ale dejte to do poznámky - abychom to pak opravili dle Vašeho přání. Nebo nám napište email. Poslete pak 570+210 Kc, VS číslo objednávky, bankovní spojež ze Slovenska, dejte to, prosim, do poznamky. Pokud si prejete knihu poslat pres PPL, normalne si knihu objednejte s dopravou. 
 
Dále plánujeme na podzim setkání přátel Vyživujících tradic u příležitosti vydání této knížky, o podrobnostech Vás budeme ještě informovat. Sledujte tyto stránky. Děkujeme.
 
Věra Dudmanová


Sally Fallonová, M. G. Enigová, PhD.: VYŽIVUJÍCÍ TRADICE: Kuchařka, která je výzvou pro politicky korektní výživu a diktátory stravy

 

"Je jasné, že je něco hodně špatně, i když se Američané, co se týče stravy, dosud svědomitě řídili ortodoxními radami. Berou vážně fyzický pohyb, mnozí přestali kouřit, zvýšila se spotřeba čerstvé zeleniny, mnozí snížili příjem soli, dost velká část Ameriky omezila červené maso a živočišné tuky. Jenže žádné z těchto opatření neudělalo díru do statistik ohledně výskytu degenerativních onemocnění. Kupujeme si potraviny se štítky, na nichž stojí, že jsou nízkotučné, bez cholesterolu, se sníženým obsahem sodíku, a s tím, že jsou pro nás dobré. Proč jsme tedy tak nemocní?

Výchozí premisí této knihy je, že rady diktátorů stravy - to, co nám říkají a, co je stejně tak důležité, co nám neříkají – jsou mylné. Ne na 100 procent mylné. V jejich vyjádřeních je kus pravdy, dost velký kus na to, aby jim dodával na důvěryhodnosti, ale ne dost velký kus na to, aby nás uchránil od útrap chronických onemocnění...

Kuchařka, dodavatel potravin a rodiče malých dětí si nemohou již dovolit být sváděni na scestí tím, co prochází jako výživná moudrost populárním tiskem, zvláště když tolik ortodoxní rady- zveličené, zjednodušené a překroucené propagací průmyslově zpracovaných potravin - jsou částečně nebo zcela mylné. Naléháme na vás, abyste se drželi výzkumu vedeného nezávislými badateli a holistickými doktory především proto, že vrhá světlo na vyživující tradice našich předků.

Ukázky z recenzí k prvnímu vydání:

Musím doporučit… Vyživující tradice od Sally Fallonové. První kapitola míří tak přesně do černého, že se trochu stydím za přebírání jejich myšlenek. To, na co poukazuje, je, že nezávislí výrobci potravin – jako jsou lidé, kteří nám dodávají maso, drubeží, vejce a máslo – si nasazují nejnižší marži v průmyslu. Lidé, kteří produkují “junk food” …mají neuvěřitelný profit z investovaného kapitálu, protože vyrábějí s nízkými náklady a mají velmi vysoký zisk.
Robert C. Atkins, MD
Autor knihy Atkinsova nová revoluce ve stravování
Vyživující tradice… jsou víc než kuchařkou – je to výchova, která vás přivede k “vaření s pýchou”, poněvadž budete vědět, že své rodině dáváte správnou stravu na celý život stráveném v dobrém zdraví a elánu. Teď je to skutečná “radost z vaření”!
 William Campbell Douglass, MD
Autor knihy Mléko

Vyživující tradice…jsou dílem génia…bohatě encyklopedické… Utíkejte, nechoďte k nejbližšímu telefonu a objednejte si Vyživující tradice.
Clara Felix
Autorka Dopis Felixové

Tato kuchařka je unikátní…hází rukavici na výzvu “diktátorům stravy”. Beatrice
Trum Hunter
Autorka Spotřebitelé, bděte!

Jako přesvědčený vegetarián, jimž jsem 25 let, jsem otevřel knihu Sally Fallonové, kde byla spousta receptů s masem, a okamžitě ji zase zavřel. Jenže pak jsem si uvědomil, že na ní musí být něco víc než jen to. Je v ní… byl jsem překvapen bohatstvím informací, které mi pomohly (dokonce coby vegetariánovi) lépe vybírat potraviny a ty potraviny, co jsem si vybral, upravit tak, abych z nich získal maximální výživu.

Peter Hinderberger, MD, bývalý prezident Asociace lékařů se specializací na antropologickou medicínu

Počítal jsem s tím, že to bude jen otázka času, než si lidé uvědomí, že nízkotučná a nízkocholesterolová strava je velmi přeceňována svými zdravotními účinky. A nyní tu máme autorku kuchařky, která píše o jídle a je si vědoma politicky korektních dezinformací o výživě a jež má zároveň znalosti i odvahu zpochybnit domněnky, kterými tyto mylné informace jsou.
Gene Logson
Autor Vzpurného hospodáře

Tato nedostižná kuchařka ve svém úvodu vyváženě, objektivně, zevrubně, a přesto srozumitelně přibližuje v jednotlivých kapitolách všechny složky lidské výživy (tuky, cukry, minerály, vitamíny, bílkoviny, enzymy apod.) Na konci tohoto na informace bohatého úvodu nechybí patřičný seznam odkazů na všechny zdroje vědeckých textů, studíí a pramenů, odkud autorky čerpají. Tyto spíš jen potvrzují poznatky legendárního amerického zubaře dr. Westona A. Pricea, které ukázaly dokonce transgenerační (pozitivní či negativní) dopad tradiční a moderní stravy na zdraví lidí. Tento "Charles Darwin" výživy provedl ve 20. letech 20. století unikátní výzkumy. Přes deset let cestoval do izolovaných částí zeměkoule, aby studoval zdraví populací nedotčených západní civilizací. Zjistil nejen to, že podmínky, které vedou k zubnímu kazu, vedou i k nemocem, ale že i geny ke svému optimálnímu projevu potřebuji správnou stravu - pro oba rodiče před početím dítěte.

V další části knihy přicházejí na řadu různé rady a typy na základní výbavu kuchyně. Hlavní část je věnována velice inspirativním zdravým receptům, po stranách jsou sloupky se zajímavostmi z oblasti kulinářství, produkce a způsobu přípravy potravin, i s krátkými vyňatky z anglosaské literatury (Mark Twain aj.), které význam tradičních potravin odrážejí. Na konci knihy nechybí ani typy na to, jak hospodárně vybírat potraviny, máme-li hlouběji do kapsy, a seznam zdrojů, kde je možno potraviny a superpotraviny nakoupit. Nepostradatelný je i věcný index a index s recepty. Tato kniha je smělým kandidátem na to, aby se stala vaší kuchařskou biblí.

Ukázky z knihy: "Výzvou pro každého člověka je určit si stravu, která je ta správná pro něho a realizovat toto stravování způsobem, který ho neoddělí v době jídla od společnosti bližních z řad lidských bytostí. Ideální osobní strava každého člověka se obvykle objeví po součinnosti studia, pozorování a intuice, postupu určeném k nahrazení onoho záhadného neomylného instinktu, který vedl primitivního člověka k potravinám, jaké potřeboval k tomu, aby si udržel zdraví a vitalitu. Naše jídlo, aby pro nás bylo zdravé, musí dobře chutnat. Musí být stravitelné a musí se jíst v klidu. Dokonce celistvé potraviny správně připravené podle tradičních metod jsou nám k ničemu, pokud je jíme s nechutí. Nepřinesou zdraví člověku, který neodpouští. Je to ono milující srdce, které na stránkách, jež následují, nalezne vodítka k tomu, jak zajistit hojnost všech živin, které potřebujeme, abychom byli zdraví, šťastní a žili produktivní život...

Cholesterol se velice podobá školákovi ze skupiny, kterého chytili, jak háže sněhovou kouli poté, co okno již bylo rozbito. I když do zločinu byla zapojená cela parta, obviněn byl jenom ten chlapec, kterého viděli, jak háže koulí jako poslední…cholesterol sdílí jen vzdáleně zodpovědnost za srdeční chorobu…

Zpracovatelé potravin nepotřebují živočišné tuky, aby vyráběli junk food pro zisk, ale rozhodně k tomu potřebují rostlinné oleje, bílou mouku a cukr...

Stejně jako je posila velkých policejních složek potřebná v nějaké lokalitě, kde dochází často ke zločinu, tak i cholesterol je potřebný ve špatně živeném těle, aby ochránil člověka od sklonů k srdeční chorobě a rakovině. Vinit z koronárního srdečního onemocnění cholesterol je jako obviňovat policii z vražd a krádeží v oblasti s vysokou kriminalitou."
 
  • Kód: Nourishing Traditions
  • 260 Balení skladem


Tento produkt byl přidán dne Pátek 24. únor 2012.

Vaše IP adresa je: 54.221.81.125
Copyright © 2016 www.kosimesnadno.cz. Powered by Zen Cart